15 april 2010

Een droom

Het begon natuurlijk allemaal met de droom van een prachtig kind. Die droom werd werkelijkheid. Het ging niet helemaal zoals in die droom. Het ging eerlijk gezegd een beetje ...eh...anders. Het kind was en is prachtig. En na een niet zo makkelijke start hebben we nog heel wat stormen moeten doorstaan. Soms leek die droom zelfs even een nachtmerrie. Maar alles went.
Beperkingen, handicaps, stoornissen, maken je leven anders. Maar 'anders' dan wat eigenlijk? Anders dan in die droom of anders dan normaal? Ligt je droom aan diggelen als je 'iets' niet kan? Of maakt een handicap je juist sterker? Op al die vragen wilde ik een antwoord en zo ontstond een nieuwe droom: een boek!
Een boek over 'anders zijn'. Over leven met een beperking, syndroom of stoornis. Over anders kijken en anders denken. Over mensen met een beperking, over mijn kind en over mijzelf.
En hoe heerlijk het is om begrepen en aanvaard te worden.

1 opmerking:

International Chamber Music Festival Wassenaar zei

Dat heeft ie toch mooi voor elkaar gekregen: dat z'n moeder een boek over hem heeft geschreven. Er zijn slechtere manieren om beroemd te worden ;-) Dat is niet anders, dat is bijzonder!