18 juni 2010

Only Friends!

Vorig jaar maakte ik kennis met een bijzondere man: Dennis Gebbink. Dennis heeft een zoon Myron (inmiddels 18) met cerebrale parese, een hersenbeschadiging waardoor hij licht spastisch is. Hoewel Myron net als zijn vader graag wilde voetballen kon hij door zijn beperking niet goed mee komen bij een gewone club. Dennis ging niet bij de pakken neerzitten en richtte een eigen sportclub op: Only Friends. Zo'n 10 jaar later is Only Friends een sportclub met ca 200 leden. Kinderen en jongeren (tot 25 jaar) met een lichamelijke en/of een verstandelijke handicap kunnen voetballen, handballen, fitnessen, judoën, kickboxen, streetdancen, rolstoelbasketballen en nog veel meer. Kijk even op de site wat er allemaal mogelijk is.
De droom van Dennis stopte daar niet. Hij wilde een eigen plek waar deze kinderen konden sporten en ook die droom kwam dit jaar uit. In Amsterdam-Noord is een waanzinnig mooi sportcomplex gebouwd met geweldige faciliteiten en de modernste snufjes. Op deze site vind je de info.


En Myron maakte ondertussen zijn eigen droom waar: hij begon aan het CIOS in Haarlem aan de opleiding tot sportinstructeur. Voor zover bekend de eerste gehandicapte leerling. Zo stoer!

Geen opmerkingen: