15 september 2011

Pubers enzo

We zijn al weer een paar jaar verder en de puberfase heeft nu echt z'n intrede gedaan in ons huis. Het lijf verandert, het gedrag verandert...mijn kind begint een man te worden. Spannend. Maar ook een periode waar menig ouder van een kind met ADHD of autisme met angst en beven naar kijkt. Hoe zal dat gaan? Blijven ze gemotiveerd op school? Hoe gaat het met hun zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfbeheersing? Worden ze niet te veel beïnvloed door verkeerde vrienden? Zullen ze de verleidingen van gamen, drank, tabak en andere middelen kunnen weerstaan? Kunnen we met de school blijven samenwerken om hun ‘vleugels sterker te maken voor ze uitvliegen'? Deze vragen waren de aanleiding voor mijn boek 'Anders' en voorlopig stelden de antwoorden mij in ieder geval gerust. Vereniging Balans zag ook dat dit onderwerp veel ouders moest bezighouden en organiseert op 30 september a.s. een symposium. Op dit symposium komen de risico's en kansen bij ADHD en aanverwante ODD/ASS-problematiek in de puberteit en adolescentie aan de orde. Het symposium ADHD/ODD/ASS vindt plaats in het Beatrixtheater in Utrecht en is voor ouders van kinderen met ADHD/ODD/ASS en de groep professionals die bij hen betrokken zijn. Ik ga er zeker heen. Wil je meer informatie of je aanmelden kijk op www.balansdigitaal.nl
Oja, in dit nummer een artikel van mij over PCIT (Parent-Child-Interactive Therapy). Als het gedrag van jonge kinderen met bijvoorbeeld ODD uit de hand loopt, dan kan deze therapie hulp bieden.
En in dit nummer een interview met dr. Helma Koomen over de relatie tussen leraar en leerling. Helma Koomen onderzocht hoe de relatie tussen leerling en leraar schoolprestaties kan beïnvloeden en hoe docenten zich daarbij voelen.

Geen opmerkingen: